"Hanne werd me warm aanbevolen toen ik me door een heftige break-up worstelde met de 'man van m'n leven'. Na twee sessies heb ik haar gekscherend gedoopt tot 'liefdesverdrietcoach'. Ik dacht altijd dat ik in een coach vooral zocht naar: begrip, aandacht en compassie. Vanaf het moment van de stevige handdruk bij binnenkomst en haar doortastende intro voel je dat deze nuchtere dame van wanten weet. Ja, er was zeker compassie en een luisterend oor, maar uiteindelijk heeft ze me nog het meest geholpen met haar andere eigenschappen. Ze durfde me te confronteren met m'n eigen gedachten en gedrag, bracht de aannames vanuit welke ik leef en handel aan het licht en maakte ijzersterke koppelingen tussen het nu en de invloed van vroeger. Ze doseert in plaats van doceert, als in: Ze put weliswaar uit een breed scala aan kennis (over de menselijke psyche) maar deelt daaruit alleen hetgeen dat op jouw situatie van toepassing is. Ik ben het meest gegroeid doordat zij blootlegde wat ik (liever) niet wilde zien. Waar ik verrast over was waren de sessies die meer op 'lichaamswerk' gericht waren. Ik ben geneigd vooral vanuit 'mijn hoofd' te leven en heb (cq 'had') de overtuiging dat ik alles moet snáppen voordat ik tot verandering in staat ben. Hanne heeft me laten (in)zien, met onder meer hypnotherapie en EMDR, dat het onderbewuste en het lichaam voor mijn type (hoofd)mens soms makkelijker toegang geeft dan het hoofd om te komen tot duurzame oplossingen. Ik heb me nog nooit zo gevoeld als na m'n tweede EMDR sessie: ik had qua (em)power(ment) het hele land kunnen besturen (voor mijn gevoel dan). Deze volstrekt natuurlijke (tijdelijke) high aan het begin maakte langzaam plaats voor het loslaten van oude (niet helpende) patronen waardoor ik een rustiger en gebalanceerder mens ben geworden. Leuke bijkomstigheid is dat ik 3 jaar later (op het moment van schrijven) terugkijk op een geweldig verlovingsfeest. Met die(zelfde) man van de break-up ;)..."

"Hanne koppelt een nuchtere onderzoekende blik aan een gezond buikgevoel. Ze stelt je vragen waardoor je zelf tot een dieper begrip komt waar je nu precies mee stoeit. Geeft je kalm reflectie wanneer je roept om bevestiging van de gedachten en gevoelens waar je juist los van wilt komen. En zo ga je samen op reis en helpt Hanne je de volgende stap in een gezonde ontwikkeling te nemen. Waarbij dat buikgevoel net zo goed een gids is als die verhelderende vragen en analyse. Ze gaan hand in hand. Een werkwijze die mij enorm helpt bij mijn ontwikkeling." 

"Hanne is een heel fijne gesprekspartner, als je even in moeilijke tijden zit. Ze is empathisch, maar praat je niet naar de mond.

Ze is nuchter, maar bagatelliseert niet je zorgen. Ze draagt praktische tips aan, maar heeft wel oog voor de onderliggende emoties

en voorgeschiedenis. Gewoon een super leuk mens, waarmee je kan lachen en gelukkig ook kan huilen!"

"Ik geloofde niet in geneuzel met een psycholoog, was altijd van het eigen boontjes doppen. Hanne is echter wel degene waar ik echt zaken mee op de rit kreeg toen ik met mn eigen bonen tegen een muur opliep. Oprecht, luisterend, vragend en helpend zou ik Hanne willen omschrijven."

Laura

33 jaar

 

Tineke

37 jaar

 

Joppe

30 jaar

Michiel

40 jaar

Mocht je een ervaring willen delen mail deze dan naar hulp@hannehouben.nl.

Ervaringen