Relatietherapie

Relatietherapie is bedoeld voor stellen die problemen ervaren in hun relatie en daaraan willen werken. Het kan gaan over communicatie, afspraken, overspel, ruzies, verschillen, verbinding missen, seksuele problemen, heftige dingen meegemaakt hebben samen, opvoeding van de kinderen, etc. Alles wat jullie zelf niet lukt om op te lossen kan een goede reden zijn om hulp bij te vragen van een ervaren relatietherapeut.

 

Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we samen in kaart wat er speelt en hoe jullie beiden de problemen ervaren en wat jullie wel zouden willen ipv wat niet meer. Als jullie beiden het gevoel hebben aan het juiste adres te zijn voor hulp maken we vervolgafspraken. De hulp aan stellen is eveneens als bij individuele begeleiding altijd op maat. Ik sluit me zo goed mogelijk aan bij jullie en samen verkennen we tijdens de sessies wat er mogelijk is om duurzame positieve veranderingen te bewerkstelligen.

 

Ook als je als stel besloten hebt om uit elkaar te gaan kan het een goed idee zijn je in dit proces te laten begeleiden. Zeker als er kinderen zijn. Voor vechtscheidingen is mijn praktijk niet geschikt.

 

Naast goed luisteren en jullie helpen elkaar te begrijpen en nieuwe inzichten te krijgen is het herstellen en gezond maken van de verbinding tussen jullie het belangrijkste doel van de therapie. Ik gebruik daarvoor mijn jarenlange kennis en werkervaring en ook de nodige humor!

 

Relatietherapie met je moeder, broer, collega of kind kan natuurlijk ook!

 

Bij de-amsterdamse is er een speciale hulpvorm voor ‘mixed agenda koppels’ waarbij een van de twee hevig twijfelt over het voortzetten van de relatie. Middels relatiebesluitvorming sessies kan hier een doorbraak in komen. Lees er meer over op de site van de amsterdamse.